Wees de persoon die je als kind nodig had!

Dit is precies de reden waarom ik ervoor gekozen heb om integratieve kindercoach/ counselor te worden. Dat was wat ik nodig had als kind. Iemand die er voor me was en me hielp in te zien dat ik een uniek, bijzonder kind was en dat mijn gevoel er toe doet. (En dat hoe ik behandeld werd als kind echt niet normaal was.)

Kind van een borderliner

Als kind had ik een moeder met een borderline stoornis. Onvoorspelbaar, onveilig, onbetrouwbaar. Wat ik nodig had was onvoorwaardelijke liefde, veiligheid, vertrouwen. Dit kreeg ik niet. Ik was altijd bezig om te voelen hoe de vlag er bij hing, of de bom zou ontploffen thuis of niet. Dit resulteerde in overlevingsmechanismen: aanpassen aan de omgeving, aanpassen aan een ander. Tot een paar jaar geleden is dat wat ik deed. Onbewuste patronen uit mijn jeugd doorzetten. Hard werken, doen wat nodig was, kiezen wat mijn omgeving van me verwachtte en bovenal bewijzen dat ik toch goed genoeg was. Tot ik op een dag dacht: ‘voor wie doe ik dit eigenlijk’…. ik brandde af in mijn baan, ik had geen energie voor mijn kinderen, laat staan mijn sociale leven of sport en ik voelde geen enkele vorm van voldoening. Mijn moeder had inmiddels al een eind aan haar leven gemaakt. En toch had ik nog de drang me te willen bewijzen…

Leren voelen

Dit moest anders…. alleen ik kon niet voelen wat ik wel wilde omdat ik dit nooit had gedaan… en toen ik het wel deed werd me verteld dat ik beter wat anders kon gaan doen. Ik wilde ballerina worden, vervolgens violiste (ik speelde al sinds ik vier was), later fotografe en steeds kreeg ik te horen… ga maar naar de universiteit. Dus dat deed ik.

Ik maakte er het beste van, studeerde hard, werkte hard. Stopte al mijn gevoelens als HSP’ er weg om me staande te kunnen hou den in het bedrijfsleven.
Tot het echt niet meer ging… tot m’n lichaam me vertelde dat het genoeg was. Toen had ik geen keuze meer, deze baan en manier van leven was het enige wat ik kende en tegelijk nooit meer wilde doen. Ik ging op zoek naar mijn gevoel: Shiatsu, therapie en meditatie. Dit zijn bij uitstek de zaken die me geholpen hebben om weer te leren voelen, om de body mind connectie te maken. Om te kunnen horen wat diep in me lag en te begrijpen dat alle antwoorden echt vanbinnen liggen. Dat ik goed ben zoals ik ben, dat ik uniek ben en gaves heb… dat alles wat ik meegemaakt heb een toegevoegde waarde heeft voor mezelf en voor anderen.

Het grote inzicht

Daarom ben ik nu de persoon die ik als kind nodig had gehad; een kindercoach/ counselor die kinderen kan helpen meer zelfvertrouwen en zelfliefde te krijgen. Hen te helpen om de beste versie van zichzelf te worden vanuit zelfliefde en zelfstandigheid.


Want als ik die steun had gehad als kind, had me dat een hoop ellende, onzekerheid, depressiviteit en verkeerde keuzes in het leven kunnen besparen. En dat is wat ik ieder kind gun: een gelukkig leven waarin het leert omgaan met de dingen die het leven biedt en waarin kinderen kunnen kiezen voor zelfliefde, zelfstandheid en zelfvertrouwen!

Gelukkige kinderen leiden tot gelukkigere gezinnen en een gelukkigere wereld! Daarom ben ik er voor jou en voor je kind!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Call Now Button